Om Suka

  Suka tilbyder undervisning og debatarrangementer under folkeoplysningsloven samt undervisning under Lov om Kompenserende specialundervisning for voksne med udviklingshæmning og/eller autisme (SukaLev) samt synshandicappede (SukaSyn) i Storkøbenhavn

  Vi dækker følgende kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Tåstrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Søllerød, Tårnby, Vallensbæk, og Værløse.

  SER DU BEGRÆNSNINGER FREM FOR MULIGHEDER?

  Debataften hos SUKA den 19. marts 2019 fra kl. 19.00 til 21.00.
  Sted: Ibos, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup

  SER DU BEGRÆNSNINGER FREM FOR MULIGHEDER?

  Deltag i en spændende debat aften i SUKA regi den 19. marts 2019, hvor foredragsholder og kommunikationsekspert Morten Bonde spørger: Ser du begrænsninger frem for muligheder?

  morten B.jpg


  Morten Bonde – Senior Art Director hos LEGO - har en øjensygdom, der langsomt gør ham blind, og da han var ramt af stress og depression, og ikke anede hvordan han skulle komme videre i sit liv, spurgte han sig selv, ”Hvordan finder jeg lys, når alting omkring mig synes at blive mørkt”?Med eksempler fra sit eget liv som synshandicappet, viser han sit publikum, hvordan de kan blive i stand til at vende negative tanker til positive, og hvordan de kan være bidragere til en positiv kultur. Det starter nemlig altid hos én selv...

  Læs mere og tilmeld dig til arrangementer under SUKA DEBAT

  Mindfulness for mennesker med hørenedsættelse

  mindfullness_300px.jpg

  Mindfulness er øvelser for sindet. Vi øver os i at være til stede med det, der er—hvad enten det er ubehagelige sager som stress, uro, spændinger eller smerter, eller det er behagelige fornemmelser, som vi gerne vil nyde og opleve fuldt ud.

  Gennem meditations-øvelserne kommer du til at mærke dig selv, din krop og dit sind, så du får mere fornemmelse af, hvad der er godt for dig og hvad der ikke er godt for dig. Du kan også få indsigt i, hvordan dit høretab påvirker netop dig og din hverdag.

  Dette kursus er et udviklings-kursus, hvor jeg skal prøve mig frem for at finde de øvelser, der vil være særligt velegnede for mennesker med høretab. Derfor udbydes kurset til en lav pris.

  Kurset består af i alt syv undervisningsgange. De første fem gange vil du blive instrueret i mindfulness og lære om principperne bag, så du kan gå hjem og arbejde videre med dem på egen hånd. De to sidste gange er opfølgning, når du har øvet dig selv derhjemme i nogle uger. Her vil vi arbejde dybere ind i, hvad mindfulness er, og hvordan du kan bruge det selv.

  Vi arbejder med siddende, liggende og gående meditationer, og en del af undervisning er samtale om, hvad mindfulness er og hvordan vi hver især kan arbejde med det.

  I forbindelse med kurset får du nogle lydfiler, så du selv kan arbejde videre derhjemme. Du får mest udbytte af kurset, hvis du arbejder øvelserne 30-45 minutter de fleste dage.

  Dette udviklingskursus afholdes af oplysningsforbundet SUKA.

  Datoer: 6. marts, 13. marts, 20. marts, 27. marts, 3. april, 8. maj og 12. juni 2019.

  Tid: onsdag kl. 17-19

  Sted: Lokale 6-7, Frødings alle 8, 2860 Søborg (stueetagen)

  Medbring: Et varmt tæppe. Liggeunderlag er i lokalet.

  Pris: 300 kr.

  Underviser: Lotte Davidsen. Uddannet mindfulness instruktør. Middelsvært høretab.

  Hørehjælp: Der er teleslynge i lokalet. Hvis du selv har andet udstyr (ex FM), så medbring det.

  Tilmelding: Mail til suka@suka.dk

  Hvis du vil vide mere, skriv til mig: lottedavidsen@tdcadsl.dk.

  Tilbud om weekend hold i Kunst (f.eks. 3 lektioner hver lørdag).

  Kunstner og underviser tilbyder weekend kurser på jeres bosted med op til 4. kursister. Stine Ljungdalh underviser på nuværende tidspunkt på Sukas aftenhold, men har mulighed for at starte et forløb op som kan ligge lørdage eller søndage hos jer.

  nina_sørensen_kunst.jpg

  Stine tager udgangspunkt i den enkelte elevs ønsker, og der er derfor plads til alle - nybegynder som øvede - bare der er en lyst til at udforske det kunstneriske. Ring derfor gerne direkte til Stine Ljungdalh, som så kan finde et program som passer netop jer. 

  Om Stine Ljungdalh: 
  Stine er praktiserende kunstner, der har undervist i mange år og har en kunst pædagogisk uddannelse oven i sin akademiuddannelse. 
  Kontakt Stine Ljungdalh direkte på tlf.: 28 22 27 64.

  Pris:
  Prisen for kurset udregnes efter antal deltagere, samt antal lektioner i alt.
  Kontakt Suka på tlf.: 39 56 03 79.

  SukaLev


  Her kan du se programmet for sæson 2018/2019

  SukaSyn


  Her kan du se programmet for sæson 2018/2019

  Persondata


  Sådan håndterer vi den nye persondata lovgivning