Tidligere Debatter i Suka

Her på siden kan du se en liste over de tidligere debatter vi har haft i Suka igennem årene.

Debat 2023

10.01 - 21.02 Samfundshøjskolen i Søborg (6 gange)

Samfundshøjskolen laves i samarbejde mellem FO, Suka og Søborg Kirke.

Klokken: 10.00- ca.11.30
Hvor: Søborg kirkes sognegård, Frødings alle 2, 2860 Søborg
Pris: 200*/250 kr.

* nedsat pris gælder pensionister, efterlønnere, ledige og studerende bosat i Gladsaxe kommune

-----------------------------------

Tirsdag d. 10.01.2023 - Kunstig intelligens og digital dannelse
v. Vincents Hendricks, Professor, dr.phil.

Det digitale livs udfordringer vokser massivt med eksplosionen af smartphones og sociale medier, men hvordan kommer vi videre med digital dannelse? og hvor står vi, når kunstig intelligens indgår på flere og flere områder af vores liv?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tirsdag d. 17.01.2023 - Den nye verdensorden - det gamle og det nye jerntæppe
v. Vibe Termansen, historiker, journalist og forfatter.

Da jerntæppet sænkede sig over Europa efter anden verdenskrig, skyldtes det anerkendelsen af to vigtige begreber: Imperier og interessesfærer. Begge dele forsvandt, eller blev irrelevante, efter kommunismens kollaps i 1989/91. Troede vi.

Putins invation af Ukraine den 24. februar 2022 viser krystalklart, at begreberne er 'alive and kicking'. Kigger man nærmere efter, har de aldrig været ude. Kun i vores naive forestilling.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tirsdag d. 24.01.2023 - Fra opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitiker i Fredensborg.
v. Suzan Daoud, Farmakonom, lægemiddelkonsulent og forfatter.

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon - som statsløs palæstinenser, om rejsen til Danmark, om kultursammenstødet i Danmark og en lokalpolitisk karriere i det danske demokrati.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tirsdag d. 31.01.2023 - kommer...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tirsdag d. 07.02.2023 - Hvad koster et menneske?
V. Ole Hartling, Overlæge dr.med. og tidligere formand for etisk råd.

Der er mange etiske spørgsmål og dilemmaer, som jævnligt opstår i takt med, at mennesker og lægevidenskaben bliver i stand til mere og mere, men samtidig skal beslutte sig for, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert - og er der yderligere en overvejelse af økonomisk art, hvis velfærdssamfundet ikke har råd til det hele?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tirsdag d. 21.02.2023 - Landet på kanten: om den kirkelige og historiske baggrund for krisen i Ukraine.
V. Christian Gottlieb, Sognepræst og adj. professor.

Selv om de færreste havde forventet, at det anspændte forhold mellem Ukraine og Rusland ville ende med egentlig krig, er krigen dog ikke kommet ud af ingenting. Spændingerne mellem de to lande har mange og dybe grunde, som alle parter i konflikten bestandig henviser til, fordi kampen handler om de to landes fælles fortid og fælles sjæl. Foredraget vil søge at tegne linjerne i denne komplekse historie.

19.01 - Bente Klarlund

Dato: torsdag d. 19.01.2023
klokken: 19:00 - 21:00
Sted: Sundby Væksthus, Løvstikkevej 69, 2300 København S

Emne: Fysisk aktiv: fra vugge til krukke, fra sofakartoffel til supermotionist og for syge såvel som raske.

Pris: gratis.
Tilmelding til: suka@suka.dk senest fredag d. 5. januar 2023.

-------------------------------------

CSBB, Venner af Captum og Suka laver i samarbejde et debat arrangement, hvor Bente Klarlund er oplægsholder og styrer debatten omkring emnet:

FYSISK AKTIV FOR SYGE SÅVEL SOM RASKE... HVORDAN GØR VI?

Uanset, hvor man er i livet, er det vigtigt at være fysisk aktiv. Ung eller gammel, syg eller rask; det er vigtigt for både den fysiske og mentale sundhed at være aktiv. Det er også vigtigt at dyrke fælleskabet. Det er så vigtigt, at man burde kunne skrive en recept på både motion og venskab.

Nogle har brug for at komme i gang, andre dyrker så meget motion at det sunde er ved at kamme over. Men hvor meget motion er for meget? Findes der en tærskel, hvor det ikke længere er sundt? Er det farligt at være supermotionist?

I oplægget gennemgår Bente betydningen af fysisk aktivitet, når det gælder forebyggelse af sygdom, men også når et gælder styrkelse af såvel den fysiske som den mentale sundhed her og nu.

Der vil være 15 min. pause hvor det er muligt at købe vand eller kaffe/te.

KOM OG FÅ VIDEN OG DELTAG I DEBATTEN.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Tilmeldingen senest fredag d. 5. januar 2023 på e-mail: suka@suka.dk eller på telefon 3956 0379, oplys dit navn, e-mailadresse, antal personer og evt. forudbestilling af dagens ret. Ved forudbestilling er der fra kl. 17.00 mulighed for at købe dagens ret fra spisehuset til 55 kr.

31.1 - Mette Frobenius

Hvor: IBOS, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup
Hvornår 31.1.23
klokken: 16:00-20:00

Debatarrangement om grænser - hvordan sætter vi dem, hvornår oplever vi at de bliver overskredet, og hvordan lærer vi at forstå hinandens grænser? Vi belyser emnet fra forskellige vinkler med input fra cases, hvor mennesker med et synshandicap fortæller om oplevelser, hvor deres grænser er blevet udfordret, og hvordan det påvirker deres selvforståelse.

Vores ønske er, at når vi hører om hinandens grænser, bliver vi mere opmærksomme på andres oplevelser, og at vi måske også bliver mere tolerante, når vi forstår hensigten bag andres adfærd.

Debatten styres af debattør, komiker og konferencier Mette Frobenius.

25.4 - Knud Romer

Hvor: IBOS, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup
Hvornår: 25.4.2023
Klokken: 16:30-18:00

Suka og IBOS laver i samarbejde et debat arrangement, hvor forfatter, reklamemand, radiovært og skuespiller Knud Romer kommer med et oplæg.

Knud Romers oplæg tager udgangspunkt i det forløb han selv har været igennem. Knud Romer har haft fuld fart på gennem livet. Men pludselig tager livet en helt uventet drejning, da han opdager, at han snart er blind.

Han har svært ved at acceptere, han er ved at blive blind, svært ved at forstå han ikke længere har en kernefamilie, og at han pludselig skal leve på en helt anden måde. I en alder af 60 år skal han skabe sig en ny identitet. Men hvordan gør man det?

Efter Knud Romers oplæg, vil der være en debat hvor vi i fællesskab kan reflektere over den erkendelsesproces, der følger et synstab, men også hvordan denne erkendelse opleves forskelligt fra person til person. 

25.5 - Improteater - Etiske dilemmaer

DATO: Torsdag d. 25 maj 2023 klokken 19:00 – 21:00
HVOR: Sundbyvæksthus i salen, adgang enten via Løvstikkevej 69 eller Fussingvej 17, 2300 KBH S.
PRIS: Gratis

Kom og vær med til en aften med udveksling af synspunkter, gode ideer og plads til alvor og grin. Dette bliver et anderledes debatarrangement hvor vi debatterer hverdagens etiske dilemmaer i relationen mellem pårørende og deres barn med handicap og det pædagogiske arbejde.

Venner af Captum og Suka har i fælleskab hyret Lama improteater, så vi med afsæt i deres improviserede optrædener kan få en nysgerrig og konstruktiv debat om nogle af hverdagens dilemmaer. Dilemmaer som eksempelvis vedrører; tematikker som, hvorvidt det er okay, at begrænse et menneske med handicap for at beskytte dem. Hvad man kan gøre, hvis en borger nægter at modtage hjælp, og om det er okay ikke at blande sig, hvis to mennesker med handicap indleder et seksuelt forhold uden at være beskyttet med seksuelle overførte sygdomme og graviditet. Lama improteater gennemspiller nogle af hverdagens dilemmaer og vi tager efterfølgende en debat og håber at fælles refleksioner og nysgerrighed på andre perspektiver sender os klogere hjem.

26.8 - Rane Willerslev

Aftenskolerne  har inviteret den anerkendte antropolog og eventyrer Rane Willerslev lægge vejen forbi Gladsaxedagen med sit foredrag "Mit magiske træ" vil Rane tage dig med på en rejse ind i hans personlige forhold til naturen og dele de vildeste historier, der har formet hans forståelse og fascination af den.

Hvornår: Lørdag d. 26.8.2023
Klokken: 17:15
Hvor: Musikscenen på Gladsaxedagen
Gladsaxe Rådhus, Rådhus alle 7, 2860 Søborg

Unikke fortællinger om naturen
Foredraget "Mit magiske træ" er en ægte kærlighedserklæring til naturen i al dens pragt, herunder den danske natur, der på det seneste har overrumplet Rane med sin vildskab. Gennem historier om sin debut som jæger og erkendelsen af forførelsens kunst, hans opdagelse af verdens smukkeste bøg og hans erfaringer med udholdenhed, giver Willerslev publikum et indblik i både den indre og ydre natur.

Kl. 17.15 på Musikscenen kan du se frem til unikke fortællinger og personlige refleksioner fra en mand, der har viet sit liv til at udforske og forstå naturens mangfoldighed. Ranes tilgang til naturen er ikke blot akademisk, men også følelsesmæssig og filosofisk, hvilket gør hans foredrag til en unik og berigende oplevelse for enhver naturelsker.

26.8 - Mette Frobenius

Aftenskolerne er gået sammen om et debatarrangement med den kendte komiker og debattør Mette Frobenius.

Hvornår: Lørdag d. 26.8.2023
Klokken: 18:15
Hvor: Caféområdet på Gladsaxedagen
Gladsaxe Rådhus, Rådhus alle 7, 2860 Søborg

Humoristisk og skarp diskussion
Udover Rane Willerslevs inspirerende foredrag arrangerer aftenskolerne også et debat arrangement i caféområdet kl. 18.15, hvor den kendte komiker, debattør og foredragsholder Mette Frobenius vil lede en humoristisk og skarp diskussion med titlen: "Hvad f...... er Folkeoplysning – og hvad rager det mig?"

Debatten vil give mulighed for at få et indblik i, hvad folkeoplysning egentlig betyder og hvorfor det er relevant for den enkelte borger. Med et panel bestående af kulturpolitikere og -personligheder, der vil blive ført med kyndig hånd og en skarp vinkel gennem debatten, kan du se frem til en engagerende og underholdende diskussion om emnet.

26.10 - Pårørende til Demensramte

Pårørende til Demensramte

Dato: 26.10.23
Sted: Telehuset, Borups alle 43, 5 sal. 2200 Kbh N.

Programmet byder først på oplæg ved Anja Aalund med efterfølgende debat. Anja fortæller om de erfaringer, hun har gjort sig som 'pårørende', i forlængelse af at hendes mand udviklede demens. Hun fortæller om den sorg, der kan være forbundet med, at ens nærmeste forsvinder til en demenssygdom, og den magtesløshed, man kan opleve, når ens nærmeste skal modtage støtte uden for hjemmet.

Dernæst præsenterer Anja sine tanker om det gode samarbejde mellem pårørende op den ene side og omsorgsmedarbejdere og fagfolk på den anden side.

Anjas perspektiv er sm pårørende til en demensramt, men hendes erfaringer og hende perspektiver på det gode samarbejde kan være relevant for alle pårørende.

kl. 18.00 holder vi en pause, hvor der bydes på en sandwich, og der er tid til at tale med ledere, medarbejdere og andre pårørende.

kl. 19.00 giver COS et lille indblik i centrets aktuelle indsatser og aktiviteter på pårørende området. Denne del af programmet vil primært være henvendt til pårørende i COS.

kl. 20.00 siger vi 'tak for idag'

Arrangementet er sponsoreret af SUKA og er åbent for alle interesserede.

Tilmelding skal ske senest den 16. okt.

Skriv til: suka@suka.dk
Oplys dit navn, e-mailadresse og antal personer.

26.10 - 7.12 Københavns Forsamlingshus - Vartov (7 gange)

26.10.23 Hvor mange må vi elske?

I Danmark må man ikke være gift med mere end én ad gangen, men hvorfor egentlig ikke? Er den erotiske kærlighed eksklusiv? Og er det statens opgave at mene noget herom? Og hvordan har vores syn på eksklusivitet i kærlighedsforhold udviklet sig over tid?
Ved Anna Steen Hansen, journalist og vært på podcasten 'åbne hjerter'.

2.11.23 Hvornår skal vi betale det, det koster at leve?

Hvad er prisen for det liv, vi lever? Og hvem betaler den? Hvem betaler egentlig prisen for det tøj, vi går i, de varer vi får leveret, den take-away, der kommer til vores dør? Og hvad ville et par sportssko koste, hvis vi skulle betale den fulde pris – dvs. både for klimaaftrykket og for forsvarlige løn- og arbejdsforhold i alle led? Er det muligt at gentænke vores økonomi, så den er bæredygtig, ikke bare grønt, men også socialt. Og hvordan kan vi komme til at betale den pris, vores liv egentlig koster?Ved Rasmus Willig, sociolog, forfatter og medstifter af Foreningens Andelsgaarde samt en af arkitekterne bag Politikens Kritikerskole.

9.11.23 Hvordan ser vores digitale fremtid ud?

Internettets barndomstid var præget af demokratisk jubel: Nu kunne man søge højkvalificeret viden fra den mindste landsby i Nepals bjerge såvel som fra New York og enhver, der kunne sætte to ord sammen, kunne komme til orde i den offentlige debat. I mange år har dette imidlertid været billedet på en tabt uskyld og ofte fremstilles tech-giganterne som en trussel mod vores demokrati. Men hvordan ser vi på internettet i fremtiden? Hvilke forandringer er på vej?
Mikkel Flyverbom, professor ved CBS, forfatter og medlem af Regeringens Dataetiske Råd.

16.11.23 Er en undskyldning et overgreb?

Skal nutidens skolelærere undskylde for fortidens brug af spanskrøret? Skal den danske statsminister undskylde over for indbyggerne på Jomfruøerne (de tidligere Dansk Vestindiske Øer)? Og hvad med de lokale, der dengang bidrog til slavehandel og overgreb? Og hvad gemmer der sig i selvforståelsen hos den, der mener at have magten til at være den undskyldende? Hvorfra kommer den tanke, at nogen har magten til at undskylde over for andre? Og hvordan kan man være majoritet og vedstå sig det?
Søren Gosvig Olesen, lektor i Filosofi ved Københavns Universitet.

23.11.23 By, land, forstad, vildmark – Hvor skal vi leve vores liv?

Hvis vi gerne vil leve et liv, hvor vi passer på vores natur, klima, biodiversitet og miljø, hvordan gør vi det så bedst muligt? Bør vi rykke i selvforsynende økokollektiver på landet? Eller er det bedre, hvis vi alle bor i ’grønt’ byggeri i byerne, hvor man bor tæt og indgår i en større forsyningskæde? Hvordan indretter vi os til en tilværelse, der bidrager til en positiv forandring?
Cecilie Rubow, lektor i Antropologi ved Københavns Universitet og forfatter.

30.11.23 Er det vigtigt at være Afrikas ven?

Er Indien, verdens største demokrati, bedste venner med os i Vesten eller med Kina? Og hvad er Indiens forhold til Rusland? Hvem samarbejder Brasilien mest med? Er Kina og Rusland venner eller fjender? Og hvem har de bedste kontakter i Afrika – og hvor vigtigt er det at være Afrikas ven?
Mette Thygesen, international direktør for Det Danske Institut for Menneskerettigheder samt tidligere ambassadør i Etiopien.

7.12.23 Skal barndommen være god?

Trivselsmålinger i folkeskolen definerer nogle faktorer som negative og andre som positive. Det er fx negativt at kede sig i skolen, og det er negativt at mangle nogen at lege med, mens det modsatte er positivt. Men når de fleste af os kigger tilbage, er det ikke så enkelt at definere, hvad der har været formende erfaringer – på godt og ikke kun på ondt. Så hvordan kan vi tale mere nuanceret om det, der er hhv. ’godt og skidt’ i et barns opvækst?
Kirsten Hyldgaard, lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet, idéhistoriker og forfatter.

Debat 2022

25.10 - Malthe Jepsen

Foredrag om livet som blind pianist og komponist med musikalske input

Dato: 25.10.2022
klokken: 16:30 i Hallen
Hvor: IBOS, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup

Foredrag om livet som blind pianist og komponist med musikalske input

Pianist og komponist Malthe Jepsen er født blind. Jazz er hans passion og derfor er han gået musikkens vej. Han har spillet på en række scener både i Danmark og i udlandet. Og han er vinder af den fornemme Aarhus Jazz Talent Pris 2021. Malthe vil fortælle  om sit liv som jazzmusiker samt spille nogle af sine egne værker.

Det vil være muligt at melde sig til fællesspisning på IBOS som bliver afholdt efterfølgende. Tilmelding er nødvendig til  IBOSfaellesspisning@kk.dk

27.10 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov 2022 - Hvad betyder kirken for krigen i Ukraine?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 27/10: Hvad betyder kirken for krigen i Ukraine?
Oplæg til debat v. Emil Hilton Saggau, ph.d. Lunds Universitet, forsker med speciale i de moderne ortodokse kirker efter kommunismen i Østeuropa.

Krigen i Ukraine har dybe kirkelige rødder. De russiske politiske og religiøse lederes forståelse af Ukraine, byen Kyiv og vesten er tæt forbundet med den russiske ortodokse kirke. Og for Putin er kirken, foruden landets atomarsenal, Ruslands stærkeste indenrigs- og udenrigspolitiske forsvar. Men også den ukrainske selvforståelse og ønske om selvstændighed er tæt forbundet med kirkerne. Dette kom særligt til udtryk, da den ukrainske ortodokse kirke løsrev sig fra russisk indflydelse og blev selvstændig i 2018. En begivenhed som medførte en endnu dybere kløft mellem Ukraine og Rusland. Hvilken funktion har kirken i krigen? Hvordan bruges kirken til at udforme national selvforståelse? Og hvilken betydning – om nogen – har den ortodokse kirke i forhold til russisk og ukrainsk mentalitet?

03.11 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov - Er dansk børnefjernsyn frisindet nok?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 03/11: Er dansk børnefjernsyn frisindet nok?
Oplæg til debat v. Andreas Bo Jensen, redaktør DR Ultra.

Dansk børnefjernsyn dukker med jævne mellemrum op i den udenlandske presse med chok eller forundring over, hvor bramfrit eller frisindet det er. Der bliver tegnet et billede af, at dansk børne-tv er noget særligt og gør tingene anderledes. Men hvad er der sket med arven efter Kaj og Andrea, Nanna, Anna og Lotte og alle de andre? Hvad kendetegner godt børne-tv i dag? På hvilke præmisser skal det produceres; er det på de voksnes eller på børnenes? Og er dansk børne-tv stadig frisindet nok til at indtage en særlig position i dansk kulturarv?

10.11 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov 2022 - Har vi druknet naturen i sang og snak?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 10/11: Har vi druknet naturen i sang og snak?
Oplæg til debat v. Stefan Hermann, forfatter og rektor for Københavns Professionshøjskole.

Kun hver andet af de danske børn i alderen 5-12 år har set stjernehimlen, viser en undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening i 2021. Klimakrisen – med artsuddøen og temperaturstigninger – galoperer fortsat derudaf, men vi ved stadig ikke, hvordan vi egentlig skal forstå - og ikke mindst passe på - den natur der er omkring os. Har vi mistet en almen føling med naturen omkring os? Og hvor bliver humanister, præster og højskolefolk af, når talen falder på naturfaglighed og almendannelse? Hvordan får vi helt konkret naturen tilbage på skemaet som et led i den almene dannelse?

17.11 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov 2022 - Er embedsværket blevet (for) politisk?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 17/11: Er embedsværket blevet (for) politisk?
Oplæg til debat v. Birgitte Poulsen, lektor i offentlig forvaltning og styring (RUC) og medlem af forskningsgruppen TOPI.

Det embedsværk, der arbejder for vores fælles folkestyre, skal balancere to principper. Det ene er hensynet til den demokratisk valgte minister, der skal bestemme. Det andet er et hensyn til retsstaten, hvor loven skal overholdes. Embedsværket skal på én gang arbejde for at realisere den siddende regerings ønsker og samtidig navigere i dansk og international lov. De har pligt til at informere- og sætte sig imod ministeren, hvis de politiske tiltag er på kant med loven eller ligefrem ulovlige. Reglerne er klare nok, men virkeligheden er grumset. Det har en lang række sager de senere år vist, herunder bl.a. minksagen, instrukssagen, Tibetsagen osv. Eksempler på embedsværkets svære balancegang mellem politik og lovgivning. Hvor langt skal embedsværket gå for at indfri politikernes ønsker? Hvordan skal balancen mellem det juridiske og det politiske håndteres? Og hvilken tendens ser vi i disse år? Har noget ændret sig?

24.11 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov 2022 - Hvordan skal vi leve af vores viden?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 24/11: Hvordan skal vi leve af vores viden?
Oplæg til debat v. Kirsten Busch Nielsen, Dekan, professor, dr.theol.

Danmark er et videnssamfund, som betyder, at en af vores største eksportvare er vores viden og tænkning. I foråret 2022 kom den nye reformkommission med et udspil til fremtidens uddannelse, hvor en af opgaverne er at skabe bedre uddannelse for alle. Et af reformkommissionens udspil er et begreb om livslang læring; et andet er en forkortelse og omlægning af kandidatstudiet på universitetet til en étårig- eller deltidsuddannelse, med et tættere forhold til arbejdsmarkedet. Det er en række tiltag, der skal sikre fremtidens (videns-) samfund og vækst. Men hvad er sammenhængen mellem videnssamfund og dannelse? Og hvordan ser fremtidens universitet egentlig ud i den bedste af alle verdener?

01.12 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov 2022 - Hvem sidder der bag skærmen?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 01/12: Hvem sidder der bag skærmen?
Oplæg til debat v. Maia Kahlke Lorentzen, ekspert i cybersikkerhed og digital dannelse hos Cybernauterne.

Den demokratiske samtale er særligt udfordret af de sociale medier, hvor færre og færre danskere orker at deltage, fordi tonen er for hård og grov. Særligt kvinder og minoriteter trækker sig i stigende grad fra debatter på Facebook. Så hvad betyder det for den offentlige samtale i en tid hvor sociale medier er en stigende magtfaktor til politisk indflydelse? Er det Facebook og Twitters algoritmer, der skaber had, eller er det bare hadefulde mennesker, der har fået en platform at nå ud fra? Og er den demokratiske samtale kun udfordret online, eller viser den tegn på en langt mere graverende diskurs, hvor vi har glemt at lytte til hinanden? Hvad stiller man op, når den enes ytringsfrihed fører til ekskludering af den andens?

08.12 - Tak for Kaffe! - Debatter på Vartov 2022 - Hvornår er man uegnet til at være forælder?

Tak for kaffe! - Debatter på Vartov

Klokken: 08:15 - 09:00
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: se nedenfor...

Der er fri entré og stærk morgenkaffe, og du kan bare møde op på dagen. Vil du være helt sikker på at få plads, så tilmeld dig gratis HER.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Torsdag 08/12: Hvornår er man uegnet til at være forælder?
Oplæg til debat v. Mathias Mencke, journalist, og Nanna Schelde, featureskribent og forfatter.

”Flere udsatte børn bør bortadopteres,” sagde statsminister Mette Frederiksen i sin nytårstale 2020. Ordene markerede en ny politisk linje, der siden da har fået antallet af tvangsbortadoptioner til at stige markant. Der kan være gode og vægtige grunde til at tvangsfjerne et barn fra dets biologiske forældre, men de stigende antal tvangsfjernelser kalder også på italesættelse af de to begreber: frihed og normalitet. For har vi stadig frihed til at være de forældre vi gerne vil være? Og er vores normalitetsbegreb blevet mere snævert i forhold til, hvad der er den ’rigtige’ familie? Hvornår vurderer det danske samfund, at man er uegnet som forælder?

Debat 2021

09.12.2021 - Debat (7) på Vartov | Hvorfor er bøsser vores yndlingsminoritet?

Dato: 9. december 2021

Oplægsholder: Katrine Frøkjær Baunvig, forfatter og Centerleder v. Grundtvig Centeret, AU

Kan det have noget at gøre med, at vi ikke kan lade være med at dyrke forelskelsen – og især den besværlige af slagsen? Og at vi – selv når vi står begravet i bleer og indkøbslister – gerne vil tro, at kærligheden overvinder alt? Katrine Frøkjær Baunvig, ph.d., fjerdegenerationsfraskilt og selverklæret håbefuld romantiker har undersøgt religion, litteratur, film, reklamer og genstande for at finde tegn på menneskets evige ønske om at føle noget stærkt.

02.12.2021 - Debat (6) på Vartov | Hvordan har Rusland det med Kina?

Dato: 2. december 2021

Oplægsholder: Niels Bjørn Wied, foredragsholder med dyb indsigt i Russiske forhold

Rusland og Kina er de store magter i Øst og står ofte i opposition til Vesten. Grænsen mellem Rusland og Kina fylder meget i russisk selvforståelse, men den fylder ikke så meget hos ’os i Vesten’. Tænker vi for meget i en modstilling øst-vest – er vores blik på Rusland og Kina forvrænget af vores egne vestlige værdier? Og hvordan er relationen egentlig de to magter imellem? Er forholdet rent stormagtspolitisk, er Putin og XI enige om geopolitikken, er der fællestræk mellem russisk og kinesisk mentalitet? Og hvad betyder Rusland og Kinas forhold overhovedet for os i Vesten?

30.11.2021 - Bente Klarlund | Bevægelses debat

CSBB, Venner af Captum og Suka laver i samarbejde et debatarrangement, hvor Bente

Klarlund er oplægsholder og styrer debatten omkring emnet:
Fysisk aktiv for syge såvel som raske... hvordan gør vi?

Dato: Tirsdag d. 30.11.2021
Klokken: 19:00 - 21:00
Sted: Sundby Væksthus, Fussingsvej 17 og Løvstikkevej 69 . 2300 KBH.

Uanset, hvor man er i livet, er det vigtigt at være fysisk aktiv. Ung eller gammel, syg eller rask:
det er vigtigt for både den fysiske og mentale sundhed at være aktiv. Det er også vigtigt at dyrke fællesskabet. Det er så vigtigt, at man burde kunne skrive en recept på både motion og venskab. Foredraget gennemgår betydningen af fysisk aktivitet, når det gælder forebyggelse af sygdom, men også når det gælder styrkelse af såvel den fysiske som den mentale sundhed her og nu.

Der inddrages aspekter på børn og fysisk aktivitet, både hvad angår læring, trivsel og sundhed. Og jeg fortæller hvordan fysisk aktivitet kan bruges som behandling af sygdom.

Nogle mennesker har brug for at komme i gang. Andre dyrker så meget motion, at det sunde er ved at kamme over. Men hvor meget motion er for meget? Findes der en tærskel, hvor det ikke længere er sundt? Er det farligt at være supermotionist?

Arrangementet er gratis og og der er mulighed for at komme før debatten starter og spise aftensmad i Spisehuset.

Kom og få viden og deltag i debatten

Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor i integrativ medicin og leder af TrygFondens Center for aktiv sundhed. I kraft af sin baggrund og prisvindende forskning er hun én af hyppigst anvendte forskere i medierne inden for emner om sundhed, kost, motion og danskerne helbred. Hun har skrevet adskillige bøger om emnet og er forfatter til mere end 500 videnskabelige artikler, ligesom hun ofte benyttes som foredragsholder i både Danmark og på internationale konferencer.

Arrangementet er gratis, men det kræver tilmelding. Ved forudbestilling er der mulighed for at spise dagens ret i Spisehuset fra kl. 17.00. Det koster 45 kr. pr. portion. Tilmeld dig arrangementet senest 22. november 2021 ved at skrive en mail til: suka@suka.dk eller på telefon 3956 0379, oplys dit navn, antal personer, evt. bestilling af mad.

18.11.2021 - Vartov (4) | Hvad koster et menneske?

Hvad koster et menneske?

Dato: 18. november 2021
Oplægsholder: Kjeld Møller Pedersen, professor, sundhedsøkonomi- og politik, SDU

Hvad er et menneske værd i en økonoms øjne? Spørgsmålet har ikke fået mindre relevans efter vores statsminister under den første corona nedlukning proklamerede, at hver eneste dødsfald er en tragedie.

For hvordan regner vi på et menneskelivs værd og prisen på leveår? Hvad koster det nu, under coronakrisens nedlukning, at nogle sygdomme skubbes til side eller måske slet ikke opdages, til fordel for at samfundet overlever en anden sygdom? Skal vi udelukkende regne i menneskeliv, eller er det mere værd at regne i kvalitets-leveår?

Det økonomiske perspektiv er et andet end det etiske perspektiv i sundhedspolitiske spørgsmål, men ikke nødvendigvis modstridende. Så hvilke dilemmaer er det, der rejser sig, når vi tager et økonomisk blik på sundhedspolitikken, og går det økonomiske blik netop ud over selve spørgsmålet om, hvad det koster? Er det måske en langt mere pragmatisk tilgang end en blot etisk, når man regner på et menneskes værd?

11.11.2021 - Kirsten Callesen & Maja Jørgensen | Hvordan en person med autismespektrumtilstand og ADHD kan finde vej gennem uddannelsessystemet

Debat arrangement med psykologerne Kirsten Callesen og Maja Toudal Jørgensen

Dato: TORSDAG 11. NOVEMBER 2021
Sted: Sundby Væksthus, Fussingsvej 17 og Løvstikkevej 69 . 2300 KBH.
Klokken: 18.30-21.00

CSBB og Venner af Captum afholder i samarbejde med SUKA et debatarrangement med Kirsten Callesen og Maja Toudal Jørgensen, der begge er psykologer og kolleger i Psykologisk Ressource Center.

Til dette arrangement kommer du til at høre om:
Hvordan en person med autismespektrumtilstand og ADHD kan finde vej gennem uddannelsessystemet og hvilke faktorer, der er vigtige for at overvinde udfordringerne. Hvordan kan man håndtere ens sårbare sanseintegration, hvem kan hjælpe én med at blive en del af studiemiljøet, hvilken officiel og uofficiel støtte har man brug for, og hvordan bevarer man håbet hele vejen?

Arrangementet indledes med historien om Kirsten og Majas mangeårige samarbejde. Herudover vil Maja kort introducere et system for energiregnskab, som hun har udviklet og Kirsten vil tale kort om belastningsreaktioner og hvordan man kan håndtere disse. Der vil være tid til spørgsmål og aftenen har fokus på dialog med deltagerne.

ARRANGEMENTET ER GRATIS, MEN KRÆVER TILMELDING PÅ csbb-akademiet@sof.kk.dk VED BÅDE ONLINE OG FYSISK DELTAGELSE

Ved forudbestilling er der fra kl. 17.00 mulighed for at købe dagens ret fra Spisehuset til 45 kr. I pausen er der gratis te og kaffe.

Tilmeld dig arrangementet senest 8. november ved at skrive en mail til: csbb-akademiet@sof.kk.dk med dit navn, antal personer, evt. bestilling af mad og om du ønsker at deltage fysisk eller online.

Deltager du online får du tilsendt en kode senest dagen før.

 

11.11.2021 - Vartov (3) | Hvad er de virkelige forskelle på Christiansborgpolitik og kommunalpolitik?

Kommunalvalg 2021: Hvad er de virkelige forskelle på Christiansborgpolitik og kommunalpolitik? Fra værdipolitik på Christiansborg til værdi for den enkelte borger i kommunalpolitik

Dato: 11. november 2021

Oplægsholder: Bodil Kornbek, kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk Kommune (S), fhv. MF og partiformand (Kristendemokraterne)

Den 16. november 2021 er der kommunalvalg i Danmark. Statistikkerne siger, at der er langt flere, der stemmer til folketingsvalget end til kommunalvalget – selvom det, der besluttes på kommunalt plan, ofte påvirker os mere direkte. Så hvad er det, kommunalpolitikken kan, som folketingspolitikken ikke kan? Er der en mere pragmatisk løsningsorienteret tilgang til det politiske arbejde i kommunerne, som vi ikke finder på Borgen? Er der med andre ord mindre værdipolitik og mere værdi for den enkelte borger, som går på tværs af partipolitiske skel?

06.11.2021 - Jacob Stegelmann | hvordan har teknologien samt tegnefilm og computerspil været med til at ændre vores hverdag?

Dato: Lørdag d. 6.11.2021
Klokken: 16:00 - 18:00
Sted: Kulturhuset PULSEN, Larslejrstræde 2, 1451 Kbh K

Til dette spændende debat-arrangement vil Jakob Stegelmann fra Troldspejlet lave et oplæg. Derefter vil vi debattere hvordan teknologien samt tegnefilm og computerspil har været med til at ændre vores hverdag og ikke mindst verden som den så ud før computerens tid. Er nørdekulturen blevet mainstream og big business eller er den stadigt drevet af passionerede ildsjæle?

Vi bruger en halve time af arrangementet til debat, hvor det vil være muligt at stille spørgsmål til Jakob. Vi ser frem til at se jer i Kulturhuset Pulsen.

Max antal deltagere: 50 stk. (Først til mølle)
Tilmelding på tlf.: 24 79 44 53

04.11.2021 - Vartov (2) | De diskuterer abort i udlandet – skal vi også?

De diskuterer abort i udlandet – skal vi også?

Dato: 4. november 2021

Der er nogle – særligt i udlandet – der mener, at det er blevet tid til en diskussion af den fri abort. Andre er uenige. Mette Frederiksen udtalte f.eks. i foråret på baggrund af Jens Rohdes udtalelser om abort, at hun ikke savner nuancer i diskussionen om fri abort. Samtidigt med disse to modsatte holdninger til fri abort findes et behov for at omgås tilblivelsen af liv kvalificeret, og i kraft af den kulturelle og sundhedsfaglige udvikling stiger kravene til en sådan kvalificeret omgang. Modsat den politiske diskussion, så drejer disse krav sig ikke så meget om tydelige teoretiske positioner, men om mulighederne for en ansvarlig praksis i netop de situationer, hvor teori ofte kommer til kort og ansvar kan være svært at bære. Samlet set forekommer der således både behov for klare grænser og klar kommunikation – og for refleksion af forskelle, nuancer og forsigtighed i praksis. Er klare grænser og refleksion uforenelige, eller er det muligt at give bud på en retning, som vores diskussion kan have gavn af at bevæge sig hen imod?

Vi har fået Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen, (lektor i teologi ved Københavns Universitet), til at komme og snakke om abort og nuancer i debatten under overskrift og nedenstående manchet – det er vi endt med at være rigtig glade for, og vi er spændte på debatten. Håber at se så mange af jer som muligt på torsdag.

28.10.2021 - Vartov (1) | Hvorfor spiller frihedsrettighederne ikke en større rolle i FNs verdensmål?

Hvorfor spiller frihedsrettighederne ikke en større rolle i FNs verdensmål?

Dato: 28. oktober 2021

Oplægsholder: Birgitte Feiring, afdelingsleder, Menneskerettigheder og udvikling v. Institut for Menneskerettigheder

FN har vedtaget 17 verdensmål for bæredygtig udvikling frem mod 2030. Men hvorfor har frihedsrettigheder (som fx religions- og ytringsfrihed) ikke en mere fremtrædende rolle? Svaret hvorfor er måske indlysende; det er klart, at frihedsrettigheder er svære at blive enige om på tværs af lande, politiske ideologier og verdenssyn. Men hvad betyder det, at frihedsrettighederne er formuleret så løst? Hvad er det for et diplomati, der må udøves i verdensmålstænkningen? Underminerer det frihedsrettighederne, som vi tænker dem, at de ikke har en større rolle, eller giver det netop plads til nogle andre samtaler og et andet samarbejde på tværs?

12.10.2021 - Suka / LEV | Repræsentation og Værgemål

Sted: I FREDERIKSBERG HALLENS CAFÉ', Jens Jessens Vej 20, 2000 Frederiksberg
Dato: Tirsdag d. 12 oktober 2021.
Klokken: 18:00 - 22:00

Mange mennesker med udviklingshandicap er ikke i stand til at forvalte deres voksenliv uden hjælp og støtte – både i det daglige og i kontakten med kommunens sagsbehandlere.

  • Hvilke muligheder har en pårørende for at støtte og repræsentere en voksen med udviklingshandicap i kontakten med myndigheder og omsorgspersoner?
  • Er værgemål den eneste mulighed eller er der andre løsninger?
  • Hvad skal der til for at et værgemål kan etableres og hvad er en værges opgaver?
  • Hvad kan jeg (ikke) beslutte som personlig/økonomisk værge?
  • Kan jeg bestemme noget som pårørende?

Sonja Pelle Nielsen fra Levs rådgivning vil svare på spørgsmål og styre debatten vedrørende alle disse emner. 

Det er GRATIS at deltage. 

07.10.2021 - Monica Lylloff | Er I seje forældre til et barn med Handicap eller specielle behov?

Er I seje forældre til et barn med handicap eller særlige behov?

LEVs hovedstadssamarbejde indbyder i samarbejde med SUKA til foredrag/oplæg og debat med jurist Monica Lylloff, medstifter af Facebookgruppen #enmillionstemmer.

Dato: Torsdag den 7. oktober, kl. 19.00 - 21.30
Sted: Øregaardssalen, Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns alle 6, 2900 Hellerup

Monica har skrevet bogen "Seje mor" om at være forælder til tre børn med handicap eller psykisk sårbarhed. Monicas stil er åben, personlig og samfundskritisk på samme tid: "Der er brug for ændringer for familier som os", siger hun.

Der vil være et oplæg, og der bliver mulighed for debat og drøftelser undervejs. Deltagelse er gratis og alle er velkomne.

Monica Lylloff er 43 år, mor til tre børn med særlige behov, jurist, medstifter af bevægelsen #enmillionstemmer og forfatter til bogen “Seje mor”.

I 2007 slog livet en kolbøtte for Monica Lylloff og hendes mand, da deres tvillinger blev født 11 uger for tidligt. Det blev starten på et liv som pårørende til 3 børn med hver deres diagnose.

Monica Lylloff fortæller i sit oplæg om en hverdag med diagnoser (autisme, adhd, angst, skolevægring, cerebral parese, hydrocephalus m.v.), hjælpemidler, specialskoler mv.

Oven i alt dette fortæller hun også om mødet med et system, som hun troede var skabt til at hjælpe, men som i stedet viste sig at være en labyrint og en kampplads.

Der er hårdt brug for landspolitiske ændringer, der kan forbedre vilkårene for landets seje familier. Monica fortæller derfor også om bevægelsen #enmillionstemmer og sin politiske kamp for forandringer, forbedringer og retssikkerhed.

Med venlig hilsen
LEVs Hovedstadssamarbejde & SUKA

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til LEV-Gentoftes formand Jens Christian Pedersen, telefon 28 43 08 02 eller bestyrelsesmedlem Hanne Stetting Duvå, telefon 20 30 20 66

16.09.2021 - Capsum / SUKA / CSBB | Politisk debat, Optakt til kommunalvalg

Venner af Captum, SUKA og CSBB har igen fornøjelsen
af at kunne invitere til debat- og valg arrangement i forbindelse
med kommunalvalget.

Sted: Sundby Væksthus, Fussingsvej 17 og Løvstikkevej 69 . 2300 KBH.
Dato: Torsdag d. 16. september 
Klokken: 18:30 - 20:30


Du kan deltage fysisk eller digitalt hjemmefra og der er mulighed for at komme før debatten starter og spise aftensmad i Spisehuset. 

Vi er så heldige at Mette Frobenius, som er journalist og standupkomiker, vil styre os godt igennem aftenens debat. Har du allerede nu spørgsmål, du gerne vil have med i debatten, så send dem med i din tilmelding. Det bliver også muligt at stille spørgsmål til debatten.

  • Laura Rosenvinge fra Socialdemokratiet
  • Gyda Heding fra Enhedslisten
  • Jens-Kristian Lütken fra Venstre
  • Cheanne Niels fra Dansk Folkeparti
  • Klaus Mygind fra Socialistisk Folkeparti og
  • Line Ervolder fra Det Konservative Folkeparti.
  • Både socialborgmester Mia Nyegaard fra Radikale Venstre og Troels Christian Jakobsen fra Alternativet håber, at budgetforhandlingerne tillader dem at deltage. Hvis ikke sender begge partier nok en anden kyndig kandidat.

Tilmelding til fysisk deltagelse sker efter først-til-mølle-princippet og den digitale deltagelse er der ingen begrænsning på. Dog skal du tilmelde dig uanset deltagelsesform. Ved forudbestilling er der mulighed for at spise dagens ret i Spisehuset fra kl. 17.00. Det koster 45 kr. pr. portion.

Tilmeld dig arrangementet senest 13. september 2021 ved at skrive en mail til:
csbb-akademiet@kk.dk med dit navn, antal personer, evt. bestilling af mad og angiv om du ønsker at deltage fysisk eller online. Deltager du online får du tilsendt en kode.

20.05.2021 - Kirsten Callesen | Hjernens funktion og belastningsreaktions

Hjernes funktion og belastningsreaktioner v/ Kirsten Callesen

Velkommen til gratis debat arrangement ved psykolog Kirsten Callesen 

Dato: Torsdag d. 20 maj 2021
klokken: 18:30 - 21:00
Sted: Sundby Væksthus, løvstikkevej 69, 2300 KBH S (eller via livestream)

Et oplæg om hjernens funktion og belastningsreaktioner hos borgere med udviklingsforstyrrelser.

CSBB og venner af Captum afholder i samarbejde ,ed SUKA et debat arrangement med Kirsten Callesen, stifter af Psykologisk Ressource Center og Søstjerneskolen.

Kirsten er innovativ og førende på sit felt. hun er især optaget af, hvordan traumer lejrer sig og kan påvirke trivsel og funktionsniveau for borgere med udviklingsforstyrrelser:

Til dette arrangement kommer du til at høre mere om:

- Hjernens funktion hos borgere med udviklingsforstyrrelser.
- Hvordan traumer og belastninger så som angst, depression og pati kan påvirke borgernes funktionsniveau.
- Metoder til at arbejde med belastningsreaktioner og sanseforstyrrelser.

Den sidste time vil der være åben debat i salen, og der er også mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

DEBAT ARRANGEMENTET ER GRATIS
MEN KRÆVER TILMELDING

Vi inviterer desuden til et udvidet debat arrangement med Kirsten Callesen og psykolog stud. Maja Toudal, som selv er diagnosticeret med autismespektrumsforstyrrelser. Dato meldes ud senere.

Ved forudbestilling er der fra kl. 17.00 mulighed for at købe dagens ret fra spisehuset til 45 kr.

Vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer, for afstand og forsamlingskrav, så der vil være begrænset antal pladser. Tilmeld dig arrangementet senest 16 maj ved at skrive en e-mail til: csbb-akademiet@sof.kk.dk med dit navn, antal personer, evt bestilllng af mad og om du ønsker at deltage fysisk eller online. Deltager du online for du tilsendt en kode.

I pausen er der gratis te og kaffe, kage kan købes for 10 kr.

 

Gik du glip af debat arrangementer kan du gense det her: 

https://vimeo.com/551920778/032a5567ce

Debat 2020

03.12.2020 - Vartov (7) | Kan vi forstå sex? og skal vi?

Kan vi forstå sex? Og skal vi?
Oplæg til debat v. Ditte Trolle, adj. lektor i sexologi, AU

I udarbejdelsen af den nye voldtægtslovgivning har det været nødvendigt at afklare, hvad det konkret vil sige, at to (eller flere) mennesker er enige om at have sex med hinanden. Men for mange er sex stadig forbundet med noget gådefuldt og grænsesøgende. Kan det lade sig gøre at finde en ny måde at tale om sex og seksualitet på, der ikke gør mennesker til negligerede ofre, men heller ikke foregiver at kunne tale klart om det gådefulde? Og er seksualiteten fri eller er den noget, der skal beskyttes?

Dato: 3.12.2020
Tid:  8.15-9.00
Sted:      Vartov, Farversgade 27, 1463 København

Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.
Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

26.11.2020 - Vartov (6) | Skal vi følge med den teknologiske udvikling?

Skal vi følge med den teknologiske udvikling – eller skal den følge med os?

Oplæg til debat v. Pernille Tranberg, Co-founder af DataEthics.eu

Danmark er et af de mest digitaliserede og centraliserede samfund i verden. Men vi spørger meget sjældent til, hvordan vi vil have vores teknologi og på hvilken måde den skal tilpasses vores samfund.
Techgiganter som Facebook, Google og TikTok er amerikanske og kinesiske virksomheder, der per definition er grænseoverskridende og sætter en global dagsorden. Men hvad betyder det for demokratiet og de værdier, vi har i Danmark og Europa? Kan man forestille sig en nordisk eller europæisk model for teknologi, hvor vi ikke kun er brugere og forbrugere, men medbestemmende borgere. Og er det et nationalt eller europæisk anliggende?

Dato: 26.11.2020
Tid: 8.15-9.00
Sted:       Vartov, Farversgade 27, 1463 København


Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.
Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

19.11.2020 - Vartov (5) | Hvad er Danmark uden svin?

Hvad er Danmark uden svin?
Oplæg til debat v. Kjeld Hansen, miljøjournalist og debattør

Skal vi afskaffe landbruget i kampen for klimaet, biodiversiteten og den grønne omstilling?
Danmark er et landbrugsland, siger statsministeren, og det ligger dybt i mange danskeres kulturelle selvforståelse at sådan er det. Den danske natur er i høj grad knyttet til landbruget, men selve erhvervet er i vore dage en elendig forretning. Giver det mening at fortsætte med et af verdens mest intensive landbrug, når erhvervet igen og igen skal have offentlig støtte for at holde sig oven vande?

Dato:  19.11.2020
Tid: 8.15-9.00
Sted: Vartov, Farversgade 27, 1463 København


Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.
Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

16.11.2020 - LEV / Suka | Digitalisering og det kontakt løse samfund

Digitalisering og det KONTANT løse samfund
Tager et kontantløst samfund højde for Handicappede?

På vegne af Lev Frederiksberg og SUKA byder vi velkommen til en debataften, hvor vi skal høre om fremtiden og det kontantløse samfund.

Danske Bank og Digitaliseringsstyrelsen har deres bud. Kom, lyt og deltag i debatten om muligheder og bekymringer.

Oplægsholdere:
Konsulent Tonny Lauritsen fra Danske Bank
Sekretariatsleder Michala Høg Daimar fra Digitaliseringsstyrelsen
Kommunikationsmedarbejder Hans Andersen fra Lev

Dato: Mandag d. 16.11.2020
Tid: 
kl. 19.00-21.30

Bemærk at mødet vil blive aflyst, dersom regeringens forsamlings forbud skærpes.
Vi skal have TILMELDING da der kun må være 45 i salen
Ring på 20424842 eller send en e-mail til ejvind.wilms@kreds.lev.dk

Vi sørger for kaffe/te, samt småkage, sodavand/øl.

Adresse:
Den Gule Villa
Dirch Passers Allé 2 
2000 Frederiksberg
I cafeen på 1. sal
Mødelokale

Tag Metro til Flintholm eller bus 31 til Finsensvej

12.11.2020 - Vartov (4) | Var den gamle kapatalisme mere demokratisk?

Var den gamle kapitalisme mere demokratisk?
Oplæg til debat v. Katarina Juselius, professor emerita

I stigende grad er vi blevet brugere af gratis ydelser – fx kan vi via Facebook kommunikere gratis med mennesker på den anden side af kloden. Samtidig er ’penge’ blevet mere og mere fiktive, store summer opstår og forsvinder uden at vi kan se deres værdi for os. Hvad betyder det for samfundet, for demokratiet og for forholdet mellem mennesker, når pengeøkonomien ændrer sig?

Dato:  12.11.2020
Tid:  8.15-9-00
Sted: Vartov, Farversgade 27, 1463 København


Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.
Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

05.11.2020 - Vartov (3) | Er national identitet en følelse eller en forpligtelse?

Er national identitet en følelse eller en forpligtelse?
Oplæg til debat v. Georg Metz, journalist og forfatter

I 2020 markerer vi 100-året for genforeningen af Sønderjylland med resten af Danmark, en historie om nationalitet som identitet. I Catalonien kæmpes lige nu en kamp for løsrivelse fra Spanien, i Storbritannien kæmper Skotland for det samme, og i 2014 løsrev Krim-halvøen sig fra Ukraine og blev genoptaget i Rusland.
Er mindretallenes kamp for egen nationale identitet i alle tilfælde berettigede? Er det nationale altid og kun et spørgsmål om identitet – et fællesskab mellem dem, der ligner hinanden – eller bør vi i højere grad opfatte det nationale som en fælles forpligtelse på tværs af forskelle?

Dato:  5.11.2020
Tid:  8.15-9.00
Sted: Vartov, Faversgade 27, 1463 København


Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.
Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

29.10.2020 - Vartov (2) | Er stress det nye piskesmæld?

Er stress det nye piskesmæld?
Oplæg til debat v. Dennis Nørmark, antropolog

I 1990’erne var den store samfunds-epidemi piskesmældet, i dag taler ingen om det. Piskesmældet er ikke forsvundet som fænomen, men i dag er stress en dominerende samfunds-epidemi.

Er stress blevet det nye piskesmæld? Er det bare klynk? Eller hvad siger symptomer i tiden om vores samfund?

Dato: 29.10.2020
Tid:  8.15-9-00
Sted:       Vartov, Farvergade 27, 1463 københavn


Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.

Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

22.10.2020 - Vartov (1) | Hvem vinder det amerikanske valg – og hvad rager det os?

Hvem vinder det amerikanske valg – og hvad rager det os?
Oplæg til debat v. Anders Agner Pedersen, chefredaktør, kongressen.com

Den 3. november 2020 er der præsidentvalg i USA, og de seneste fire år har den politiske kurs haft fokus på “America first”. Det har blandt andet betydet krav til NATO-allierede om en øget byrdedeling, spørgsmålstegn ved værdien af atlantsamarbejdet og en generel modvilje mod frihandel. Ligesom hele klimadagsordenen har været nedprioriteret. Men hvad betyder det for Danmark og dansk politik, hvem der bliver USA’s nye præsident? Og gør det overhovedet en forskel, om det bliver fra det ene eller andet parti?

Dato: 22 Oktober
Tidspunkt:       8.15 - 9.00
Sted: Vartov, Farvergade 27, København K, 1463

 
Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding HER.
Der serveres stærk morgenkaffe.

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i København.

Debat 2019

05.12.2019 - Vartov (7) | Har vi forskningsfrihed i Danmark?

Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Pris: Fri entré

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn

TORSDAG DEN 5. DECEMBER 2019
KL. 8.15- 9.00

Har vi forskningsfrihed i Danmark?
Oplæg til debat v. professor emeritus Heine Andersen

Galilei blev i 1633 tvunget til at afsværge sin påstand om, at jorden bevægede sig rundt om solen, fordi det passede dårligt med datidens religiøse verdensbillede. I dag har vi svært ved at forestille os andet, end at forskningsfrihed er en grundpille i et oplyst demokrati. Men faktum er, at Danmark ligger meget lavt i europæiske sammenligninger, når det kommer til forskningsfrihed: Politikere og erhvervsliv har ganske enkelt for gode grunde til at ville styre forskningen. Er vi tilbage ved Galilei?

28.11.2019 - Vartov (6) | Er vi svindlernes nyttige idioter?

Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Pris: Fri entré

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn

TORSDAG DEN 28. NOVEMBER 2019
KL. 8.15-9.00

Er vi svindlernes nyttige idioter?
Oplæg til debat v. journalist Dorte Toft

De topchefer, der har svindlet allermest, har udnyttet vores lyst til at tro på historier, der er for gode til at være sande. Gode historier, som ædes råt af selv revisorer og journalister. Derudover spiller svindlerne stort på den menneskelige brist, der hedder grådighed. Der tegner sig faktisk et klart mønster for denne type af svindel, men spørgsmålet er: Hvorfor lærer vi ikke af det?

19.11.2019 - Gitten Hammerberg | En diskution i hverdagsperspektiv

Har du lyst til at diskutere den tid vi lever i, og hvad den gør ved os - i et Hverdagsperspektiv - uden at det bliver en (parti)politisk diskussion? 

Så kom til Sukas debatarrangement med Gitten Hammerberg tirsdag d. 19.11.2019 kl. 19 i den gule villa, Dirch Passers Alle 2, Frederiksberg.

Oplægsholder: Gitten Hammerberg er uddannet ergoterapeut og master i organisationspsykologi MPO, samt indehaver af Hammerberg Organisationsudvikling.

Gitten tager udgangspunkt i sociologisk forskning, og nogle af de bud på samfundsudvikling som Institut for Fremtidsforskning har lavet.

Oplægget omhandler vores generationsforskelle, og deres betydning for vores værdigrundlag, samt syn på det der sker lige nu rent samfundsmæssigt.

Hvordan er vi et produkt af vores tid hver især? og hvad betyder det for forståelsen for hinanden som mennesker, på tværs af vores alder, både når det handler om måden at indrette sit liv på, børneopdragelse, forbrugsmønstre, tilknytning til arbejdsmarkedet, traditioner eller mangel på samme.

På baggrund af en mængde genkendelige eksempler fra hverdagen, åbnes der op for en debat i mindre grupper, med en afsluttende opsamling i plenum.

Der er plads til 40 deltagere, så tilmelding er nødvendig.
Tilmeldingsfrist er d.18.11.2019 kl 12. hos Suka på tlf. 39 56 03 79.

21.11.2019 - Vartov (5) | Har fremtidens menneske et privatliv?

Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Pris: Fri entré

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn

TORSDAG DEN 21. NOVEMBER 2019
KL. 8.15-9.00

Har fremtidens menneske et privatliv?
Oplæg til debat v. stadsarkitekt i Københavns Kommune Camilla van Deurs

Vores forestilling om ’det private’ og ’det offentlige’ har altid været under forandring. For meget privatliv kan være ødelæggende for sammenhængskraften i et samfund og for lidt privatliv kan opløse individet i en grad, så det mister sig selv. Men giver det overhovedet mening i dag at drage en distinktion mellem ’offentligt’ og ’privat’ i en online virkelighed, hvor alt kan ’deles’? Hvordan forholder arkitekturen sig til, hvornår det private må bringes ind i det offentlige rum, og hvornår det skal forblive privat?

14.11.2019 - Vartov (4) | Er klimakamp det nye ungdomsoprør?

’Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Pris: Fri entré

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn

TORSDAG DEN 14. NOVEMBER 2019
KL. 8.15-9.00

Er klimakamp det nye ungdomsoprør?
Oplæg til debat v. kulturforsker og debattør Gregers Andersen

Et egentligt oprør har inden for de sidste par ungdomsgenerationer glimret ved sit fravær. Men i takt med klimakrisens eskalering er ungdommen blevet stadig mere synlig med dens krav til politikerne om at handle og tage ansvar. Hvorfor er der forskel på generationernes ansvarsfølelse for klima, og kan der være tale om et generationsopgør?

07.11.2019 - 'Twerk Queen' Louise Kjølsen | Hvordan taler vi med hinanden?

Hvordan taler vi med hinanden?

Hvordan taler vi egentlig til hinanden face2face på gaden, på arbejdet og i hjemmet - og hvordan er tonen online på de sociale medier, når vi skribler løs bag en skærm?

Twerk Queen Louise Kjølsen holder debatoplæg og sætter spørgsmålstegn ved perfekthedskulturen, der præger vores samfund, vores idealer og livskvalitet. Læs det FULDE debatoplæg HER

Sted: Hyltebjerggård: Aktivitets- og Frivilligcenter i Vanløse.
Dato: torsdag d.7. november
Klokken: 19.00 - 21.00
Pris: Gratis, men tilmelding er påkrævet

Afholdes af CSBB Captum og Venner af Captum i samarbejde med Suka Handicap-og Specialundervisning og Aktivitets- og frivilligcenter Hyltebjerggård.


HUSK at tilmelde dig på sms: 22 52 33 36. Skriv *navn* og *Debat om livskvalitet*

07.11.2019 - Vartov (3) | Er kulturen blevet pist borte?

’Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Pris: Fri entré

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn

TORSDAG DEN 7. NOVEMBER 2019
KL. 8.15-9.00

Er kulturen blevet pist borte?
Oplæg til debat v. ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Tom Jensen

Kultur vægter fortsat mindre. Økonomi og finans vægter fortsat mere og kulturpolitik er stort set ikke på dagsordenen i forbindelse med folketings- eller kommunalvalg. Men hvad er det, kulturen kan, og hvorfor kan vi ikke undvære den?

31.10.2019 - Erik Lindsø | Humor som medicin

Humor som medicin. Om livsmod, livslyst og livsglæde ved Erik Lindsø, forfatter og foredragsholder.

Debatarrangement - et samarbejde mellem Dansk Blindesamfund, kreds syd og SUKA.

Kom til debat om humoren og den muntre alvor som redskaber i hverdagen med forfatter og foredragsholder Erik Lindsø, torsdag den 31. oktober kl 19.00-20.30 på Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup.

Programmet er som flg.:
Kl. 19.00-19.10  Velkomst ved Bente Weinreich
Kl. 19.10-20.00  Oplæg om "Humor som medicin" ved Erik Lindsø.

Oplægget handler om at ændre mismod til livsmod, og Erik gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede. Der venter en munter og livsbekræftende time, hvor lattermusklerne bliver rørt.

20.00 -20.30 Kaffe, spørgsmål og debat om, hvordan humor og livssyn kan være med til at mildne de spændinger i hverdagen, der ofte spænder ben for vores udfoldelse.

Der vil blive serveret kaffe/the med kage til en pris af 50 kr. pr. person.

Selve arrangementet er gratis at deltage i, men du skal selv sørge for transport til og fra Blekinge Boulevard. Du er er selvfølgelig velkommen til at tage en ledsager med.

Tilmeldingsfrist er torsdag den 25. oktober og skal ske til Bente Weinreich på tlf. 22 63 99 13.

31.10.2019 - Vartov (2) | Afgør du dit barns fremtid?

Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Pris: Fri entré

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn

TORSDAG DEN 31. OKTOBER 2019
KL. 8.15-9.00

Afgør du dit barns fremtid?
Oplæg til debat v. journalist og forfatter Sara Alfort

I dag tillægges hvert valg, vi tager på vores børns vegne, enorm betydning. Amning eller ej? iPad eller ej? Gluten eller ej? Vi er grebet af en forskrækket forestilling om, at forældre alene bestemmer barnets skæbne. Men passer det faktisk?

24.10.2019 - Lone Hertz | Giv os håb

Oplæg og debataften med Lone Hertz 

Tema: ”Giv os håb” - Et opløftende, spøgefuld og dødsensalvorligt oplæg om Handicapvilkår, livs muligheder og om at stå sammen som pårørende og medarbejdere.

Dato: 24. oktober 2019
Klokken: 17.00 - 19.00
Sted: Salen på Sundby Væksthus

Det er COS (center for omsorg og specialpædagogik) der arrangerer debatarrangementet i samarbejde med Suka. Lone Hertz starter med et oplæg om handicapvilkår og livs muligheder og efterfølgende debatterer vi ”hvordan holder vi fast i de positive historier i vores daglige arbejde”. Debatarrangementet henvender sig til forældre og pårørende og andre interessenter indenfor handicapområdet.

Der vil blive serveret kaffe/ kage.

24.10.2019 - Vartov (1) | Hvilke krige skal vi deltage i i fremtiden?

Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. Arrangementerne er gratis, og der serveres stærk morgenkaffe.

Sted: Alle morgendebatterne finder sted i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Dato: TORSDAG DEN 24. OKTOBER 2019
Klokken:
8.15-9.00
Pris: Fri entré

Hvilke krige skal vi deltage i i fremtiden?
Oplæg til debat v. generalsekretær i Atlantsammenslutningen, Lars Bangert Struwe

I 2019 udkom den længe ventede rapport om Danmarks krigsdeltagelse i Kosovo, Irak og Afghanistan. Giver indblikket i grundlaget for beslutningerne om dansk krigsdeltagelse os grund til at handle anderledes i fremtiden? Har dansk krigsdeltagelse været succesfuld? Og hvor, hvordan og i hvilket regi bliver der i fremtiden brug for at sætte ind militært?

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, FORA København og SUKA Handicap- og specialundervisning i Storkøbenhavn.

05.10.2019 - Christian Fuhlendorff | Københavner festen | Er jeg perfekt nok?

Københavnfesten 2019 - Årets fest for borgere med handikap.

Dato: 05.10.2019
Sted: Sundby Væksthus
Billetter via https://billetto.dk/e/kobenhavnerfesten-billetter-370138

Billetter til Københavnerfesten koster 200 kr. i forsalg og inkluderer en trekants sandwich og en sodavand. Ledsagere er gratis og får et måltid mad og en sodavand.

kbh 4_200.jpg



Program: 
12.45 Dørene åbner
13.20 - 13.30 Velkommen i Salen
13.30 - 15.30 The Mumes, Blandet hits
13.30 - 16.00 Styling af makeup artist
15.00 Junos E-sport lounge åbner
16.00 - 17.00 Standup debat v. Christian fuhlendorff
- Er jeg perfekt nok?
17.00 - 18.00 Luftguitar
17.00 - 18.00 E-sport debat med Daniel alias "Dingo"
18.00 - 19.00 Konkurrence: Vind FIFA-kamp mod Dingo
17.00 - 21.00 Limousine kørsel på Amager
19.00 - 20.30 Maria og Bea & Benjamin fra X-faktor
+ Surprise Rap
20.30 - 21.45 DJ Lavuk Entertainment
22.00 Godnat og tak for i aften.

 

--------------- LÆS MERE OM DE ENKELTE DEBATTER HER -------------

CF200

16.00 - 17.00
Debat v/ Christian Fuhlendorff

Komiker Christian Fuhlendorff tager pulsen på perfekthedskulturen til Københavnerfesten, og DU kan stille spørgsmål og debattere med!

Måske er du blevet uvenner med din bedste ven, din kæreste har gjort det forbi, det er svært på jobbet eller i skolen, eller du synes, alle andre har det lettere end dig. Der er mange spørgsmål, vi går og tumler med ... Hvad tænker du om dét at være perfekt – og perfekt nok?

DINGO.jpg

17.00 - 18.00
E-sport debat med Daniel alias "Dingo"

Daniel aka Dingo er intet mindre end nordisk mester og danmarksmester i FIFA. Til Københavnerfesten kan du se ham game og høre om livet som professionel eSportspiller.

Du kan komme gratis til debat og gaming fra 17-18 via Fussingsvej 21 - MEN - hvis du vil vinde en live-kamp mod Dingo og være med til hele Københavnerfesten, så skal du skynde dig at købe billet.

 

Debatterne arrangeres i samarbejde med Suka.

27.08.2019 - Hanne skipper & Ove Gibskov | Blindehumor - lige i øjet

DEBAT ARRANGEMENT PÅ IBOS MED MULIGHED FOR SPISNING
EFTERFØLGENDE

Dato: Tirsdag den 27. august klokken 16.00-20.00.

Vi har et debatarrangement med titlen:
’blindehumor – lige i øjet’ ved Hanne Skipper og Ove Gibskov.
Arrangementet afholdes i samarbejde med SUKA.

Debatarrangement om Humor
Hanne Skipper og Ove Gibskov er begge erfarne foredragsholdere og har optrådt med blindehumor i forskellige kulturelle og andre sammenhænge. Inden arrangementet på IBOS, kommer de lige fra
Kulturmødet Mors, hvor de skal optræde med en samtale om, hvordan de bruger humoren, når de bevæger sig ude i det ’seende’ samfund. De vil i en causerende form give eksempler på humor om blinde, som er lavet af både blinde og seende og fortælle om egne oplevelser som viser, hvordan virkeligheden ofte overgår fantasien. Og de vil invitere til dialog og debat om deltagernes egne oplevelser og erfaringer. Målet er at vi sammen bliver klogere på hvordan man med humor både kan skabe afstand og nærhed, overskride tabuer, aflive myter og nedbryde fordomme om blinde

Vi håber at se rigtig mange af jer, men husk at tilmelding er nødvendig hvis du ønsker at spise med, senest den 23. august klokken 12.00 så Per, vores kok, ved hvor mange han skal lave mad til. Det koster
60,- at deltage i fællesspisning, som betales i døren (kan betales med Dankort eller kontant)


Tilmeld dig til fællesspisninger på dette link eller ring og tilmeld dig hos Annemarie Enevoldsen på telefon 39 45 23 13.

PROGRAM
Klokken 16.00 - 16.30 Kaffe og lidt til munden i hallen
Klokken 16.30 - 17.45 - Debatarrangement
Klokken 18.00 Fællesspisning i kantinen
Klokken 20.00 Aftenen slutter I hallen, ved kaffemaskinen, vil du
fra klokken 19.30 kunne få hjælp til at finde bestilt hjemtransport
og kan evt. aftale at følges med andre deltagere fra
fællesspisningen. 

 

02.05.2019 - LEV / SUKA | IT sikkerhed og Netadfærd

Hvordan sikrer vi vores udviklingshæmmede pårørende?
på Vegne af LEV frederiskberg og SUKA byder vi velkomne til en debataften, hvor vi ser lidt på internetadfærd og de risivi som det medfører. Kom og værmed til at debatterer, hvordan du let kan hjælpe til.

Sted: Frederiksberghallen, Jens Jessens Aææe 20, 2000 Frederiksberg C, Mødelokalet.
Dato: 02.05.2019
klokken: 18:00 - 20:30

Er du sikker på at der surfes sikkert på nettet?
- og der kun åbnes sikre filer?
Kan vi, på vegne af vores pårørende sikre en bedre netadfærd?

Kom og hør lidt om faldgruber og tag del i debatten.
Du er den bedste til at tage ansvar.

Vi sørger for kaffe/te, sodavand/Øl samt kage.

 

30.04.2019 - Sundby Væksthus / SUKA | Debat om socialpolitik

Debat om socialpolitik
- mellem dig og ploitikerne

Sted: Sundby Væksthus
Dato: Tirsdag d. 30.04.2019
Klokken: 18:30 - 20:00

Kom og bliv hørt!

19.03.2019 - Morten Bonde | Ser du begrænsninger frem for muligheder?

Debataften hos SUKA den 19. marts 2019 fra kl. 19.00 til 21.00.
Sted: Ibos, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup 

SER DU BEGRÆNSNINGER FREM FOR MULIGHEDER?

Deltag i en spændende debat aften i SUKA regi den 19. marts 2019, hvor foredragsholder og kommunikationsekspert Morten Bonde spørger: Ser du begrænsninger frem for muligheder?

morten B.jpg


Morten Bonde – Senior Art Director hos LEGO - har en øjensygdom, der langsomt gør ham blind, og da han var ramt af stress og depression, og ikke anede hvordan han skulle komme videre i sit liv, spurgte han sig selv, ”Hvordan finder jeg lys, når alting omkring mig synes at blive mørkt”?

Med eksempler fra sit eget liv som synshandicappet, viser han sit publikum, hvordan de kan blive i stand til at vende negative tanker til positive, og hvordan de kan være bidragere til en positiv kultur. Det starter nemlig altid hos én selv

Som oplægsholder og motivator er Morten Bonde drevet af overbevisningen om, at vi alle har potentialet for storhed og ubegrænsede evner. Med hans letforståelige, opmuntrende, humoristiske og medfølende fortællestil, viser han hvordan vi alle kan rykke os.

Vi debatterer undervejs og i slutningen af debataftenen, hvordan vi selv kan se MULIGHEDER frem for BEGRÆNSNINGER og hvad der skal til for at nå vores mål.

 

Debat arrangementet er gratis. Der er kun plads til 50 deltagere, ”så det er først til mølle”.
Meld dig til hos suka@suka.dk, eller pr. telefon 39 56 03 79  åbningstid ma-to 10.00-15.00.

Tilmeldingsfrist: 14.3.2019 kl. 15.00.

Debat 2018

20.09.2018 - Asgerbo Pehrsson | Den svære kærlighed

Debatmøde i samarbejde med Suka og LEV

Den svære kærlighed = Sex = Samliv

Når man er et menneske med udviklingshæmning hvad gør bostederne = Hvad gør forældre / Pårørende.

Dato: 20.9.2018
Kokken: 19:00 - 21:30
Adresse: Den gule villa, Dirch Passers Allé 2, 2000 Frederisksberg 

Oplægsholder: Asgerbo Persson
Certificeret sexolog med speciale i funktionsnedsættelse. 

Yderligere oplysninger på www.handisex.dk eller www.sensualitetsmassage.dk

Max plads til 50 personer.

29.09.2018 - Joakim Ingversen | Københavner festen

Københavnerfesten - for borgere med Handicap

Dato: 29.9.2018
klokken: 13:00 - 22:00
Adresse: Sundby Væksthus, Fussingvej og Løvstikkevej 69, 2300 København NV S

Tema: Venskaber og kærlighed
Vært: Joakim Ingversen

Debatoplæg kl. 13:15-14:00
Hvad er et godt venskab? Hvordan kan jeg få nye venner? Hvordan kan jeg få en kæreste og meget mere...

 

Samarbejde mellem: CSBB | Venner af Capsum | SUKA

12.06.2018 - Aflastning af familier med børn med Handicaps

Debat - Kom til fyraftensmøde om aflastning – for familier til et barn med handicap

Dato: Tirsdag den 12. juni 2018
Klokken: 17.30 - 20.00
Adresse: administrationscenteret ved Birkerød Hovedbibliotek (lille sal), Stationsvej 36, 3460 Birkerød

LEVs hovedstadssamarbejde indbyder til fyraftensmøde om aflastning og en debat herom. Granbohus, et aflastningstilbud i Nordsjælland, kommer og fortæller om det pædagogiske arbejde med aflastning, om forældresamarbejde samt etiske overvejelser i arbejdet. Forældre, der allerede har deres barn i aflastning, vil derudover fortælle om deres overvejelser og bekymringer i forbindelse med beslutningen om at vælge aflastning i deres familie.

Vi håber på et par informative timer sammen, hvor vi bliver klogere på aflastningsmuligheder, og får talt om de bekymringer og den sorg der kan være forbundet med at vælge aflastning til sit barn, samt hvilke glæder et aflastningstilbud kan give barnet eller den unge, og deres forældre og søskende.

Vi byder på en sandwich og en vand. Der vil være mulighed for debat og drøftelser undervejs.

Deltagelse er gratis og alle er velkomne. Af hensyn til forplejning må man gerne give besked til con@lev.dk om man kommer.

Arrangementet er i samarbejde med Granbohus er et aflastningstilbud til hjemmeboende børn, unge og voksne med vidtgående fysiskog/eller psykisk handicap beliggende på tre matrikler i Nordsjælland. Granbohus’ forskellige tilbud benyttes af børn og unge fra hele Region Hovedstaden. Formålet med aflastningen er at støtte op om familien, og tilbyde barnet eller den unge såvel som deres forældre og søskende et pusterum for familielivet.

Med venlig hilsen
LEVs Hovedstadssamarbejde
LEV Egedal, LEV Fredensborg/Hørsholm/Rudersdal, LEV Frederiksberg, LEV Frederikssund, LEV
Furesø, LEV Gentofte, LEV Gladsaxe, LEV Høje Taastrup,
LEV København, LEV Lyngby-Taarbæk, LEV Rødovre og
LEV Vestegnen

Hovedstadssamarbejdet er et samarbejde mellem 12
hovedstadskredse, der har til formål at skabe vedkommende
arrangementer, der henvender sig til pårørende og andre, der
har udviklingshæmning inde på livet.

15.05.2018 - Anette Due Madsen | Hvad nu, når jeg ikke længere er her til at støtte mit voksne handicappede barn?

LEVs hovedstadssamarbejde indbyder til foredrag og debat, der tager fat om de bekymringer, man som forælder kan have, når ens barn altid vil have brug for hjælp og støtte. For hvad så, når man
ikke længere selv kan varetage den opgave?

Dato: Tirsdag den 15. majm 2018
Klokken: 19.00-21.30
Adresse: Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Psykolog Annette Due Madsen vil tale om bekymringer, der kan knytte sig til rollen som forælder til et barn med handicap og give redskaber til, hvordan man kan forberede sig på og finde ro med det faktum, at man en dag ikke længere selv er her til at støtte og hjælpe.

Der vil være mulighed for debat og drøftelser undervejs. Deltagelse er gratis og alle er velkomne. Vel mødt!

Arrangementet er i samarbejde med Annette Due Madsen er psykolog og stifter af Center for Familieudvikling, der bl.a. arbejder med trivsel i familien, parforhold og det gode forældresamarbejde efter en
skilsmisse. Hun er forfatter til flere bøger og har sammen med sin mand psykiater Jørgen Due Madsen i en årrække bestyret brevkassen ”Spørg om livet” i Kristeligt Dagblad. Annette har tre voksne børn, hvoraf den mellemste har et handicap/er udviklingshæmmet.

Med venlig hilsen
LEVs Hovedstadssamarbejde
LEV Egedal, LEV Fredensborg/Hørsholm/Rudersdal, LEV Frederiksberg, LEV Frederikssund, LEV
Furesø, LEV Gentofte, LEV Gladsaxe, LEV Høje
Taastrup, LEV København, LEV Lyngby-Taarbæk, LEV
Rødovre og LEV Vestegnen

Hovedstadssamarbejdet er et samarbejde mellem 12
hovedstadskredse, der har til formål at skabe vedkommende
arrangementer, der henvender sig til pårørende og andre, der har udviklingshæmning inde på livet.

20.03.2018 - Mads Steffensen | Venner, Kærester, Ensomhed og Seksualitet

Debataften med temaerne: Venner, Kærester, Ensomhed og seksualitet.
for borgere med handicap.

Dato: 20.03.2018
Klokken: 19.00 - 21.00
Adresse: Sundby Væksthus, Løvstikkevej 69 & Fussingvej 17, 2300 Amager

Aftens vært: Mads Steffensen
Du kender ham fra Mads og Monopolet og Kongerigets klogeste.

Debatpanelet består af: borgere med handicaps, Selsualvejleder, pårørende, andre deltagere.

Program: 
16.00 - 18:00 Meet up*
19:00 - 19:05 Velkommen
19:05 - 19:15 Dilemmaer præsenteres
19:15 - 20:00 Panel debat
20:00 - 20:15 Pause
20:15 - 20:55 Paneldebat

* Meet up er et nyt koncept hvor handicappede borgere har mulighed for at træffe venner og kærester.

Samarbejde mellem: LAVUK | SUKA | CSBB

Debat 2017

04.10.2017 -Thomas Wivel | Fremtidens muligheder for borgere med handicaps

Debat mellem politikere, borgere, pårørende og fagprofessionelle.

02.02.2017 - Dorte Birkmose | Neuropædagogik og rehabilitering

Neuropædagogik og rehabilitering - Ægte forsøg på at skabe meningsfulde og selvstændige liv? Eller blot sproglig camouflage for forringelser?