Samfundshøjskolen i Søborg

Red Apples 760X430 2

Samfundshøjskolen laves i samarbejde mellem FO, SUKA og Søborg Kirke. Glæd dig til 6 formiddage med indhold.

Søborg Kirkes Sognegård, Frødings alle 2, 2860 Søborg
Klokken 10:00 - ca. 11:45

Pris: 250/200* for alle 6 dage.
* Nedsat pris gælder pensionister, efterlønnere, ledige og studerende bosat i Gladsaxe kommune

Tilmelding via FO. hold 241-100

Herunder kan du læse om de 6 emner og se de specifikke datoer:

Red Apples 760X430 2

09-01-2024

Mellemøsten i forandringer

De seneste år har Mellemøsten været under grundlæggende forandring. Tidligere fjendskaber og normer er under opløsning - eksempelvis mellem Israel og Saudi-Arabien, og nye gigaprojekter og moderniseringstiltag er undervejs, eksempelvis et alternativ til Suez kanalen, der skal gå gennem Golfen og til Israel og Middelhavet.

Samtidig er regionen stadig præget af de autoritære styreformer, og også i Israel er der en demokratisk udfordring. Hvad betyder alt dette for stabiliteten og udviklingen i regionen og for Europa, som grænser lige op til Mellemøsten. Dette vil dette foredrag sætte lys på.

Ved Helle Malmvig, Seniorforsker DIIS

Red Apples 760X430 2

16-01-2024

Hvad betyder social ulighed for samfundet?

Hør Jan Sjursens syn på betydningen af social ulighed i vores samfund.

Ved Jann Sjursen, tidl. minister og partiformand har siden haft flere spændende hverv bland andet som formand for rådet for socialt udsatte fra 2010 til 2019 og generalsekretær i den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation Caritas Danmark og en periode som formand for foreningen Folkemødet. Han er nu formand for TUBA.

Red Apples 760X430 2

23-01-2024

Kærlighed og sorg

De to store og tæt forbundne begreber - hvordan forholder vi os til dem i vores moderne samfund?

Ved Sognepræst ved Marmorkirken Mikkel Wold. Der har været sognepræst ved Marmorkirken siden 1994. Derudover er han tillige været fastansat lektor i sjælesorg ved folkekirkens uddannelses- og videnscenter i Løgumkloster fra 2008 til 2018, og stadig lejlighedsvis underviser.

Red Apples 760X430 2

30-01-2024

Naturdannelse

Klimakrisen - med artsuddøen og temperaturstigninger - Galoperer fortsat derudaf, men vi ved stadig ikke, hvordan vi egentlig skal forstå - og ikke mindst passe på - den natur der er omkring os.

Har vi mistet en almen føling med naturen omkring os? og hvor bliver humanister, præster og højskolefolk af, når talen falder på naturfaglighed og almendannelse? Hvordan får vi helt konkretnaturen tilbage på skemaet som et led i den almene dannelse?

Ved Rektor på professionsskolen Metropol Stefan Harmann

Red Apples 760X430 2

06-02-2024

Nymoralismens skikkelser

Vi lever i en mere moralistisk tid end nogensinde før. Skulle man lade det mindste kritiske ord falde om den fremherskende LGBTQ (+ ad infinitum) bevægelse, står der øjeblikkeligt en hær klar med udskamning for homo-/ trans-/ queerforbiske udsagn. Og Gud nåde og trøste det menneske, som skulle komme for skade at stige ombord på et fly for at drage på charterrejse - rendyrket klimaforædderi og svigt overfor kommende generationer!

For slet ikke at tale om de mænd , der for tiden får deres liv og karriere ødelagt i #metoo sager - typisk uden noget der ligner rettergang eller retssikkerhed. Moralske domme og udskamning kender nemlig ikke den civiliserede tale om, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist.

Ved phd. stipendiat Mikael Brorson.

Red Apples 760X430 2

20-02-2024

skal vi være bange for Rusland?

Rusland har angrebet Ukraine og startet den største krig på europæisk territorium. Statsministeren siger at Rusland vil angribe andre lande, hvis det vinder krigen i Ukraine. VI hører, at Putin er syg og medicinpåvirket og ikke længere er rationel. Hvad skal man tro på? hvor farlig er Rusland og for hvem?

Kom og hør Peter Viggo Jakobsen, Lektor på Forsvarsakademiet og Syddansk Universitet give sit bud på, hvordan truslen fra Rusland ser ud og hvordan den skal håndteres.