Poul Duedahl - Anbragt

Et debat arrangement hvor historiker Poul Duedahl holder et oplæg, om de faktiske forhold på Livø og Sprogø. Forhold som for nylig førte til en officiel statslig undskyldning til de tidligere anbragte i sær- og åndssvageforsorgen.

Anbragt

Anbragt - En aften om Livø og Sprogø

Kom og hør oplægget om Livø og Sprogø der opstod i 1911 og 1923 som filialer af de Kellerske Anstalter, og som frem til 1961 rummede Danmarks såkaldte  "moralske åndsvage" mænd og kvinder. 

Dato: Torsdag d. 14.3.2024
Klokken: 16:30 - 18:30
Adresse: Sundby Væksthus, Salen, Fussingvej 17, 2300 KBH.
Pris: GRATIS, Men kræver tilmelding - Se længere nede på siden her.

De to øer var stedet hvor staten samlede mennesker, som var uønskede i normalsamfundet, fordi de stak ud og stak af. I løbet af deres levetid var ø-anstalterne hjem for over 1200 afvigere - anbragte på ubestemt tid og på overlægens nåde.

For mange af de anbragte var flugt, sterilisation og kastration deres eneste vej væk. Det er et tankevækkende stykke Danmarkshistorie som historikeren Poul Duedahl formidler i billeder og tale, om de faktiske forhold på øerne.

Efterfølgende vil der være debat i salen.

Der vil være 20 min. pause hvor det er muligt at købe vand eller kaffe/te.

TILMELDING: Arrangementet er GRATIS, men det kræver tilmelding på mail: ba6i@kk.dk senest d. 12 marts. Eller send en sms til Maybrith på Tlf.: 24 79 19 64, og oplys dit navn, Mailadresse, antal personer og evt. forudbestilling af dagens ret. Ved forudbestilling er der fra 18:30 mulighed for at købe dagens ret fra spisehuset til 55 kr.

Poul Duedahl

Poul Duedahl

Poul Duedahl er professor ved historiestudiet på Aalborg Universitet. Han er forfatter til bl.a. 'Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på Vrange' (2018), 'Billeder fra en anden verden. De Kellerske Anstalters historie (2019), og 'Afvigernes Ø' (2023) og hans bøger er hele tre gange kåret til titlen som Årets Historiske Bog.